بهترین زمان و عوارض مصرف ویتامین b1 در بدنسازی ۱۰۰ و ۳۰۰ برای مو در بارداری برای چیست در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا
ویتامین b1 برای بدن ضروری است.از خواص ویتامین ب۱ (B1) یا تیامین میتوان به نقش ضد استرسی آن، افزایش توانایی مغز و کمک به عملکرد صحیح قلب اشاره کرد. ویتامین ب۱ که جزو دسته ب کمپلکس محسوب میشود برای سوخت و ساز بدن لازم است و موجب تقویت عملکرد سیستم عصبی بدن فرد میشود. کمبود ویتامین ب۱ در بدن منجر به کاهش وزن شدید و بیاشتهایی، مشکلات عصبی و… میشود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد بهترین زمان و عوارض مصرف ویتامین b1 در بدنسازی ۱۰۰ و ۳۰۰ برای مو در بارداری برای چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.♥
تیامین یا ویتامین ب۱ ؛ این ویتامین تأثیرات بسیار مهمی در سوختن قندها در بدن و عملکرد اعصاب دارد. تیامین از راه روده جذب خون میشود. تغییراتی بر روی آن صورت میگیرد و آماده استفاده بافتها میگردد. یکی از موادی که در جذب آن اختلال ایجاد میکند، الکل است که مصرف زیاد آن موجب کمبود ویتامین تیامین میشود. این ویتامین در بدن ذخیره نمیشود. عملکرد آن در اندامها، فعال کردن آنزیمهای لازم برای سوختن قند در بدن است. این ویتامین نقش اساسی در ادامه عملکرد چرخه کربن دارد. نقش مهم دیگر آن در اعصاب است. ما برای انجام هر حرکت یا درک حواس از محیط نیاز داریم پیامهای عصبی از مغز به اعصاب بدن و بالعکس منتقل شوند، تیامین در انتقال پیامهای عصبی نقش مهمی دارد.
تیامین به مقدار فراوان در جوانه گندم ، نان ، نخود ، لوبیا ، چاودار، برنج کامل، اسفناج ، کلم، هویج و بسیاری از سبزیها ، گردو ، بادام ، فندق ، انجیر ، جگر ، تخم مرغ ، شیر ، پنیر، و ماست در مخمر آبجو، پسته خام ،حبوبات ،سیرابی،شیردان و گوشت، دانه های گل آفتابگردان، سویا فراوان وجود دارد. افراط در خوردن مواد قندی سبب کمبود این ویتامین میشود، همچنین پوشیدن لباسهای نایلونی و پلاستیکی باعث نابودی آن میگردد. سبوس منبع غنی ویتامین B۱ است و با گرفتن پوست غلات برای تهیه آرد سفید قسمت اعظم ,ویتامین B۱ از دست می رود . از اینرو توصیه می شود از نانهای سبوس دار مثل سنگک ، بربری و بیسکویت هایی که با آرد سبوس دار تهیه می شود استفاده کنید . اگر از جگر غذایی تهیه می کنید ، بهتر است آنرا قبل از پخت در فریزر قرار ندهید و برای پخت از حرارت بالا استفاده نکنید . بهتراست بدانید ، مصرف ماءالشعیر و یا جوانه گندم نیزمیزان زیادی ویتامین B۱ به بدن ما می رساند .
ویتامین ب۱ یا تیامین دارای دو حلقه هتروسیلیک میباشد که یکی از آنها گوگرددار به نام تیازول و دیگری حلقه دو ازتدار پیریمیدین است. حلقه پیریمیدین به صورت ۲و۵-دیمتیل۴-آمینوپیریمیدین و حلقه تیازول به صورت ۴متیل۵هیدروکسیاتیلتیازول میباشد. این دو حلقه توسط ازت حلقه تیازول و ریشه متیلکربن۵پیریمیدین به یکدیگر متصل میشوند. تیامین یکی از ویتامینهای محلول در آب است. وجود ریشههای متیل حلقه پیریمیدین و تیازول و ریشه هیدروکسیاتیل حلقه تیازول برای فعالیت ویتامین ضروری است. هیدروژن متصل به کربن ۲ حلقه تیازول نقش اساسی را در خواص کوآنزیمی این ویتامین به عهده دارد. تیامین یک الکل ازتدار است و به کمک عامل الکلی خود میتواند با اسیدها استریفیه و استر پیروفسفریک آن به نام تیامین پیروفسفات، شکل فعال این ویتامین در بدن میباشد.
ویتامین ب۱ از گروه ویتامینهای محلول در آب است. وظایف این ویتامین در عملکرد صحیح بدن انسان به شرح زیر است: این ویتامین نقش مهمی در تنفس سلولی دارد و به سوختوساز مواد مغذی از قبیل پروتئین، چربی و به ویژه کربوهیدراتها کمک میکند؛ از همین رو نقش بسزایی در تامین انرژی دارد. یکی از مهمترین خواص ویتامین ب۱، نقش ضد استرسی آن است. با تامین تیامین مورد نیاز بدن، سیستم ایمنی تقویت شده و به بدن در مقابله با شرایط پراسترس کمک میشود. دریافت مقادیر کافی ویتامین ب۱ باعث افزایش توانایی مغز شده و به عملکرد صحیح قلب کمک میکند. کمک به رشد کودکان و افزایش قدرت باروری در بزرگسالان از دیگر خواص ویتامین ب۱ است. تیامین در انتقال پیامهای عصبی نقش مهمی دارد، به طور کلی ما برای انجام هر حرکت و یا درک حواس از محیط نیاز داریم پیامهای عصبی از مغز به اعصاب بدن و بالعکس منتقل شوند و در آن میان ویتامین ب۱ نقش اساسی در انجام این فرایند دارد. ویتامین B1 باعث حفظ سلامت گلبولهای قرمز و همچنین خونرسانی بهتر به قلب و افزایش اکسیژنرسانی به آن میگردد.
کمبود تیامین در انسان سبب بروز بیماری بریبری میگردد که معمولاً با عوارض قلبی-عروقی و عوارض عصبی و خیزوادم همراه است. عوارض قلبی-عروقی شامل تپش قلب، تنگی نفس و هیپرتروفی قلب میباشد که تدریجاً منجر به احتقان قلب، کبد، ریه و پیدایش خیز میگردد. عوارض عصبی نیز منجر به پلینوریت اعصاب محیطی میگردد که ممکن است با یک خونریزی مغزی همراه باشد. ضعف عضلانی و بیاشتهایی، کم شدن حرکات معده، حالت تهوع، تب و لاغری توام با اختلالات رویشی و عوارض پوستی از علایم دیگر این بیماری است. فقدان تیامین با افزایش ترکیبات سهکربنه همراه بوده و میزان اسید لاکتیک در سلولهای عصبی و اسید پیروویک در سلولهای عضلانی و خون ازدیاد حاصل میکند. در دامها کمبود تیامین با بروز علائم عصبی همراه است.
میزان نیاز به این ویتامین، از بدو تولد تا ۱۰ سالگی از ۰٫۳ میلی گرم تا ۱ میلی گرم متغیر است. همچنین نیاز به تیامین با افزایش سن و نزدیک شدن به دوران بلوغ به بیشترین مقدار خود میرسد و به ترتیب ۱٫۳ و ۱٫۱ میلیگرم در پسرها و دخترها در سنین بلوغ است و از سن ۱۴ تا ۵۰ سالگی، مردان به ۱٫۵ میلیگرم و زنان به ۱٫۱ میلیگرم ویتامین B1 نیاز دارند. با افزایش سن و رسیدن به دوران کهنسالی، چون نیاز به انرژی کاهش میییابد، این ویتامین نیز کمتر مورد نیاز واقع میشود.
حبوبات، کبد و کلیهها، غنی از تیامین هستند ولی در مرحله پخت طولانی غذاها، ویتامین غیر فعال میشود. احتیاج به تیامین در مراحل ضعف عمومی، نقاهت، کار عضلانی زیاد و شیردهی بیشتر است. اگر جیره غذایی از لیپیدها و پروتئینها غنی باشد، نیاز به تیامین کاهش مییابد. انسان متوسط برای هر هزار کالری انرژی غذایی مورد نیاز، روزانه به ۱ میلی گرم تیامین احتیاج دارد. مصرف بیشاز اندازهٔ این ویتامین (۱۰۰ برابر نیاز بدن به صورت تزریقی) باعث مسمومیت شده و علائمی چون سردرد، تشنج، آریتمی قلبی، و واکنشهای آلرژیک را ایجاد میکند.
کمبود ویتامین ب۱ اولین تاثیر خود را بر روی فعالیت مغز و اعصاب نشان میدهد. با توجه به اینکه سلولهای عصبی و مغز، انرژی را به صورت قند گلوکز از مواد غذایی دریافت میکنند (ولی سایر اندامها میتوانند از چربیها هم استفاده کنند) لذا در این میان، اندامهایی که بیشتر دچار عوارض کمبود B1 میشوند، مغز و اعصاب است. علائم اولیه کمبود ویتامین ب۱ با بیاشتهایی، سوء هاضمه و یبوست همراه است. احساس خستگی، عصبی و زود رنج شدن نیز از نشانههای کمبود این ویتامین است. اضطراب، بالا رفتن ضربان قلب و سرعت نبض از دیگر عوارض این کمبود در بدن میباشد. حالت تهوع، تب و لاغری توام با عوارض پوستی احساس سوزن سوزن و بی حس شدن پاها همراه با سنگینی و ضعف پاها در مراحل کمبود شدید فلج، بیحسی پوست و بیماری بربری مشاهده میشود که همراه با اختلالات عصبی شدید است و اگر درمانی صورت نگیرد سبب تخریب سیستم اعصاب و حتی مرگ میگردد. با توجه به اینکه ویتامین ب۱ محلول در آب است، به مقدار کمی در کبد ذخیره میشود و از نیمه عمر پایینی در بدن انسان برخوردار است، لازم است افراد برای تامین آن، همواره منابع تامین کننده تیامین را در رژیم غذایی خود قرار دهند. غلات سبوسدار، گوشت، ماهی، نان، حبوبات، برخی محصولات لبنی و اغلب میوهها حاوی مقادیر کمی از این ویتامین میباشند. همچنین لازم است بدانید احتیاج به ویتامین B1 در دوران نقاهت بیماریها، ضعف عمومی، دوران شیردهی و انجام فعالیت و کارهای عضلانی زیاد بیشتر میشود.
خانواده ویتامین B به طور کلی شامل ویتامین B۱ (تیامین)، ویتامین B۲ (ریبوفلاوین)، ویتامین B۳ (نیکوتینیک اسید/ نیاسین / نیاسین آمید)، ویتامین B۵ (پانتوتنیک اسید)، ویتامین B۶ (پیریدوکسین)، ویتامین B۱۲ ( سیانو کوبالامین) و ویتامین B۹ ( اسید فولیک / فولاسین) هستند. با این حال، برخی از محصولات شامل تمام این مواد تشکیل دهنده نیستند و ممکن است شامل برخی دیگر از آنها مانند ویتامینB۱۰ (بیوتین)، پارا آمینوبنزوئیک اسید (PABA)، کولین بیاتارتات و inositol باشد.
کمبود ویتامین B1 در انسان سبب بروز بیماری بریبری میگردد که معمولا با عوارض قلبی- عروقی و عوارض عصبی و خیز همراه است. عوارض قلبی- عروقی شامل تپش قلب ، نفس تنگی و هیپرتروفی قلب میباشد که تدریجا منجر به احتقان قلب ، کبد ، ریه و پیدایش خیز میگردد. عوارض عصبی نیز منجر به پلی نوریت اعصاب محیط میگردد که ممکن است با یک خونریزی مغزی همراه باشد. ضعف عضلانی و بیاشتهایی ، کم شدن حرکات معده ، حالت تهوع ، تب و لاغری توام با اختلالات رویشی و عوارض پوستی از علایم دیگر این بیماری است. فقدان تیامین با افزایش ترکیبات سه کربنه همراه بوده و میزان اسید لاکتیک در سلولهای عصبی و اسید پیروویک در سلولهای عضلانی و خون ازدیاد حاصل میکند.
ویتامین B۱ یا تیامین به پیشگیری از عوارض در سیستم عصبی، مغز، ماهیچه ها، قلب، معده و روده کمک می کند. این ویتامین همچنین الکترولیت ها را به داخل و خارج از سلول های عضلانی و عصبی در جریان می اندازد. تیامین کمک می کند تا از بیماری هایی مانند بری بری که شامل اختلالات قلب، اعصاب و دستگاه گوارش است، جلوگیری شود. کاهش وزن و بی اشتهایی ممکن است در صورت عدم وجود تیامین باشد. ممکن است مشکلات ذهنی، از جمله سردرگمی و از دست دادن حافظه کوتاه مدت نیز در صورت کمبود تیامین به وجود آید. ضعف عضلانی ممکن است ایجاد شود، و علائم قلبی عروقی مثل بزرگ شدن قلب نیز ممکن است رخ دهد. الکل باعث کمبود تیامین می شود. مصرف زیاد الکل می تواند به این معنی باشد که فرد از مواد غذایی خود تیامین را جذب نمی کند. سندرم Wernicke-Korsakoff یک اختلال است که بر روی افراد مبتلا به مصرف مزمن الکل تاثیر می گذارد. این سندرم با کمبود تیامین ارتباط دارد و اگر درمان نشود، می تواند کشنده باشد. افراد مبتلا به سندرم Wernicke-Korsakoff و افرادی که الکل را ترک می کنند ممکن است بتوانند از تزریق تیامین برای کمک به بهبودی خود استفاده کنند. سایر بیماری ها، مانند اچ آی وی نیز می توانند جذب مواد مغذی را کاهش دهند. این کمبود می تواند به کمبود ویتامین B۱ منجر شود.
ویتامین B1 به نام های تیامین هیدروکلرید و تیامین مونونیترات وجود دارد. این ماده به صورت قرص یا کپسول در فرم مولتی ویتامین به صورت قابل جویدنی برای بچه ها و شکل مایع، به صورت ترکیبB کمپلکسو یا به تنهایی قابل دسترس است.
ویتامین B۱ یا تیامین، به جلوگیری از بیماری های سیستم عصبی، مغز، ماهیچه ها، قلب، معده و روده کمک می کند. همچنین در جریان الکترولیت ها در سلول های عضلانی و عصبی درگیر است. این ویتامین از بیماری هایی مانند بری بری که شامل اختلالات قلب، اعصاب و دستگاه گوارش است جلوگیری می کند. کاهش وزن و بی اشتهایی ممکن است در صورت عدم وجود تیامین باشد. در اثر کمبود تیامین مشکلات ذهنی، از جمله سردرگمی و از دست دادن حافظه کوتاه مدت، ضعف ماهیچه و علائم قلبی عروقی اتفاق می افتد. مصرف الکل باعث کمبود تیامین می شود زیرا الکل در فرآیند جذب تیامین توسط بدن اختلال ایجاد میکند. سندرم Wernicke-Korsakoff یک اختلال است که بر افرادی که الکل زیاد می نوشند تاثیر می گذارد. این بیماری به کمبود تیامین ارتباط دارد و اگر درمان نشود، می تواند مرگبار باشد. افراد مبتلا به سندرم Wernicke-Korsakoff و کسانی که الکل دفع می کنند ممکن است برای بهبود به تزریق تیامین روی آورند. ویتامین B۱ یا تیامین، به جلوگیری از بیماری های سیستم عصبی، مغز، ماهیچه ها، قلب، معده و روده کمک می کند. همچنین در جریان الکترولیت ها در سلول های عضلانی و عصبی درگیر است. این ویتامین از بیماری هایی مانند بری بری که شامل اختلالات قلب، اعصاب و دستگاه گوارش است جلوگیری می کند. کاهش وزن و بی اشتهایی ممکن است در صورت عدم وجود تیامین باشد. در اثر کمبود تیامین مشکلات ذهنی، از جمله سردرگمی و از دست دادن حافظه کوتاه مدت، ضعف ماهیچه و علائم قلبی عروقی اتفاق می افتد. مصرف الکل باعث کمبود تیامین می شود زیرا الکل در فرآیند جذب تیامین توسط بدن اختلال ایجاد میکند. سندرم Wernicke-Korsakoff یک اختلال است که بر افرادی که الکل زیاد می نوشند تاثیر می گذارد. این بیماری به کمبود تیامین ارتباط دارد و اگر درمان نشود، می تواند مرگبار باشد. افراد مبتلا به سندرم Wernicke-Korsakoff و کسانی که الکل دفع می کنند ممکن است برای بهبود به تزریق تیامین روی آورند.